Waar u op moet letten bij de aankoop van een huis

Uw eigen plekje wat u helemaal naar wens in kan richten en waar u compleet tot rust kan komen is natuurlijk een droom van velen. Helaas is de aankoop van een huis niet altijd even eenvoudig, want er zijn een heleboel dingen waar u op moet letten, sommige minder voor de hand liggend dan andere. Daarom leest u in deze blog waar u allemaal rekening mee moet houden wanneer u van plan bent een huiskoop te doen. 

Verken de buurt

Sommige mensen zijn zo verliefd geworden op een huis, dat ze vergeten te kijken naar de buurt waarin het huis staat, terwijl dat minstens zo belangrijk is. Is er genoeg groen, kunnen de kids er lekker en vooral veilig spelen, en zijn er genoeg voorzieningen zoals supermarkten? Maar rijd ook eens een rondje door de wijk in de avond: zo kan u zien of er overlast van hangjongeren is en of er genoeg parkeergelegenheid is.

Neem iemand mee

Wanneer u gaat bezichtigen, neem dan altijd een partner in crime mee. Twee paar ogen zien namelijk meer dan u alleen en u wilt natuurlijk niet die lekkende kraan over het hoofd zien en er vervolgens mee opgescheept zitten. Geschikte kandidaten zijn een vastgoedmakelaar, maar ook de minder vakkundige partner, ouders, vrienden, broer of zus kunnen van dienst zijn. 

Plan een tweede bezichtiging

Soms weet u zeker dat u uw droomhuis hebt gevonden. Voor de zekerheid is het echter nog verstandig om op een later tijdstip een bezichtiging in te plannen. Zo kan bijvoorbeeld de lichtinval in huis opeens heel anders zijn, wat een behoorlijke afknapper kan zijn. Daarnaast kan liefde op het eerste gezicht u een behoorlijk verkeerde indruk geven, dus ga later nog een keer terug om te zien of u dan nog zo verliefd bent, anders zit u jarenlang vast aan een huis wat het toch nét niet is. Wees dus secuur in uw huisaankoop. Wilt u zeker weten dat u niks over het hoofd zien? Maak dan gebruik van onze aankoopbegeleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *